#laClaudelCanvi 12 d’agost Dia Internacional de la Joventut

 

El jovent, ens enfrontem diàriament a una sèrie de reptes que de forma natural i en la majoria d’ocasions per culpa de la societat en general, ens planteja la vida o ens la presenta amb obstacles i pedres pel camí.

Si de per sí la vida ja és prou complicada, imagineu-vos el sumar-li ser jove i a demés ser jove i DONA.

Les joves tenim problemes, SÍ EN TENIM! Preocupacions com la resta de mortals i de la societat, i el no ser compresos ni acceptats com a ciutadania, ens resta més que ens suma.

Però les coses no canvien del tot si els propis joves no ens EMPODEREM i exigim el que ens pertoca, el que és un dret com a ciutadanes que som, implicar-nos en la vida política i social del nostre municipi, assumir i defensar la nostra realitat.

I és que som una part fonamental, som LA CLAU DEL CANVI.

Fer polítiques de joventut, sense joventut. Irònic, veritat?

I així és com hem anomenat i sorgeix la campanya #laClaudelCanvi.

Una campanya centrada en el que tenim dret i no en el que sofrim. Li donem la volta a aquestes reivindicacions per actuar, reaccionar, sensibilitzar i canviar, tant a nivell intern i polític com a nivell extern i social.

Ajuntament de Benicarló: http://www.ajuntamentdebenicarlo.org/pdo/ppdo-shostd.php3?i_pdo=22594&g_idioma=v&i_url=/index.php3

 

 

 

Quin és el meu cost?

 

La societat té un problema estructural en la incapacitat del mercat laboral d’absorbir la ma d’obra que suposa el col·lectiu juvenil.

Això ens porta a una precarietat que ens impedeix emancipar-nos o fer plans de futur a mitjà o llarg termini. A més, l’escassa durada dels contractes també fa que en ocasions no puguem rebre la prestació per desocupació.
És per això necessari habilitar espais d’ajuda a nivell local per a combatre i denunciar aquesta precarietat laboral, assessorar i informar sobre els seus drets. I conscienciar a la ciutadania de no ser partícips de l’explotació de la joventut com a ma d’obra barata.

 

I tu, eres #laClaudelCanvi?

 

 

 

 

La recepta de la felicitat humana i juvenil: Tolerància, integració, convivència, oci i #pluralitat.

 

Una joventut sense prejudicis és ser feliços.

Hem de reflexionar sobre el paper del jovent, integrat en diferents espais de la societat, com a enllaç directe per aconseguir la integració de col·lectius en risc d’exclusió social.

A més, del paper que juguen els centres juvenils, des d’un paradigma inclusiu, comprensiu i intercultural que s’ha d’assumir aprofitant les possibilitats i oportunitats que aquests espais juvenils ens ofereixen.

I és que tant la societat en sí, com la joventut, hem de fomentar les zones comuns per crear aquests espais interculturals, integradors, de convivència i de respecte, mitjançant l’oci, la formació, la cultura i l’educació en valors.

 

I tu, eres #laClaudelCanvi?

 

 

L’amor i el sexe no són solament d’un color.

 

Som conscients de com afecta al benestar de la joventut quan són discriminats?

Vivim en una societat que estigmatitza i discrimina als joves LGTBIQ+, amb un major risc de ser assetjats.

És important tindre accés a recursos i suport per enfrontar i preparar tant a la ciutadania com a la joventut en general d’una realitat que ens envolta a tots a l’hora que la repudiem.

 

I tu, eres #laClaudelCanvi?

 

 

La participació i l’associacionisme com a ferramenta d’empoderament juvenil i transformació social.

 

La participació és un mecanisme d’intervenció en la realitat per transformar-la, fer-la més justa, més igualitària, tolerant…

Un model de societat on no solament tenim el dret de participar en la seua construcció, si no, en formar part de la seua estructura, transformant en fets el que amb paraules expressen.

La inclusió de la participació juvenil i el foment de l’associacionisme, són accions col·lectives que tenen com a últim objectiu crear consciència, emancipació i lluita per la dignitat humana i la democràcia. Empoderant-nos.

 

I tu, eres #laClaudelCanvi?

 

 

Trenca la rutina, fes créixer l’arbre de la vida.

 

Fer voluntariat és sinònim de creixement personal en totes les definicions de la paraula. 

Sentir-nos útils, trobar un lloc en la societat, obtenir i educar-nos en valors essencials per a la vida, encarar-la des de múltiples realitats, socialitzar, formar-nos, entre altres.

Formar part del voluntariat des de joves ens permet generar qualitats com a independència, responsabilitat, organització, fomentar el lideratge, perdre la por i la vergonya de relacionar-se amb un gran nombre de persones.

El voluntariat moltes vegades és la solució a problemes com la inseguretat, la timidesa, l’arrogància i la falta d’humilitat, lliurant-nos una visió del món en la qual hi ha valors més importants que construir i rescatar.

 

I tu, eres #laClaudelCanvi?

 

 

Trencant cadenes. La clau del creixement personal.

 

– Les constants comparatives a les quals els joves ens veiem sotmesos tant en l’entorn familiar com en la societat en general, generen en ocasions un rebuig col·lectiu que no deixa veure les qualitats de la joventut. És per açò que hem de ser els joves, tots junts, implicant-nos en la vida diària i en tot el que ens envolta, els que donem la volta al rol en el qual ens han encasellat i siguem part de la societat com una més. Som clau en aquest canvi.

 

I tu, eres #laClaudelCanvi?

 

 

12 d’agost, DIA INTERNACIONAL DE LA JOVENTUT – #laClaudelCanvi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *