Falla Mercat Vell

La FALLA MERCAT VELL es va constituir en 1979, per un grup de gent que vivint la inquietud que hi havia amb la creació recent d’altres falles, els va moure la il·lusió per formar-la. El seu primer monument es va plantar en març de 1980, i el lema d’aquell any va ser el propi mercat vell al que donava nom i al que es va voler homenatjar.
Està ubicada en el centre neuràlgic de la ciutat, en la Avinguda Joan Carles I.
Els membres de la falla des de el primer any amb volgut tindre cura pels monuments, dedicant gran esforç tant per la seua vistositat com per la importància del lema i les crítiques.
El calendari faller comença en la tardor amb la presentació dels nous càrrecs i la posterior exaltació prèvia a les festes de la setmana fallera.
En aquesta setmana ja s’organitzen les despertaes, la volteta, els dinars i sopars a la falla, amb la posterior festa musical. Cal destacar com a elements propis i singulars, la xocolatada que organitza per als menuts i la típica olleta benicarlanda que cuina per a propis i visitants.
Pel que fa a la Comissió Jove d’aquesta falla, està molt implicada en totes les tasques i esdeveniments i gairebé hi ha un representat d’aquesta en cada grup de treball en els quals se subdivideix la feina al llarg de l’any.

 

Dades de contacte:

L’adreça és: Carrer Sant Joaquim, nº 9- baixos de Benicarló.
e-mail: mercatvell@hotmail.es
Facebook: https://www.facebook.com/mercatvell.benicarlo/?fref=ts
Telèfon: 630471324 (president).