Dia Europeu de la Informació Juvenil

L’IVAJ se sumisca al Dia Europeu de la Informació Juvenil i reivindica el seu valor a la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb l’objectiu de reivindicar el paper de la informació juvenil a la Comunitat Valenciana, se sumisca a la iniciativa de la Xarxa Europea ERYICA en el Dia Europeu de la Informació Juvenil, que se celebra el 17 d’abril . 

L’IVAJ participa en aquesta campanya utilitzant els hashtag #RedSIJ #EYID2018 #youthinfo i #XarxaJove. i convida a informadors i informadores juvenils de la Xarxa Valenciana d’Informació Juvenil, professionals de joventut, associacions juvenils i usuaris i usuàries d’aquests serveis a unir-se a la campanya en xarxes socials i a nombroses activitats per a donar a conèixer la importància que té per a l’autonomia de les persones joves disposar d’informació completa, objectiva, fiable i comprensible. 

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, ha destacat que, actualment, la Comunitat està interconnectada a través de 460 centres i punts d’informació juvenil que ofereixen serveis d’informació juvenil. En la web de l’IVAJ es pot consultar el mapa de la informació juvenil.

La Xarxa Valenciana d’*Informació i Animació Juvenil 

Jesús Martí ha indicat que “alguns dels nostres programes com Jove Oportunitat, en el qual participen 56 municipis de la Comunitat i més de 700 joopers comencen en el centre municipal d’informació juvenil”. 

Els centres d’informació juvenil emeten el Carnet Jove, formen part de la xarxa amb descomptes en serveis culturals, esportius o de mobilitat i difonen programes com ‘Viu la solidaritat’, ‘Erasmus+ Joventut’i molts altres recursos que es posen a la disposició dels centres d’informació juvenil. 

A més, ha destacat que són els artífexs que arriben als seus joves els programes com a M’importa d’Educació en Valors amb exposicions com #NoemtoqueselWhatsapp, #amb els refugiades o l’oferta d’activitats d’oci educatiu. 

Així mateix, ha recordat que la nova Llei de Polítiques Integrals de Joventut estableix que la Xarxa Valenciana d’*Informació i Animació Juvenil, integrada per aquells serveis promoguts per entitats sense ànim de lucre que tinguen per objecte desenvolupar serveis d’informació, formació, assessorament o orientació, especialment dirigits a joves en els seus processos d’emancipació, i que hagen sigut reconeguts i registrats per l’IVAJ. 

Anualment, l’IVAJ organitza Infòrum, una cita per a millorar la informació juvenil, la ultima edició es va celebrar al novembre de 2017, en la qual es van presentar programes innovadors i bones pràctiques en matèria de joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *