Esperant els Robots

Durant els darrers anys la Comunitat Valenciana ha experimentat tota una sèrie de transformacions econòmiques estructurals que han modificat substancialment les condicions del mercat de treball i les possibilitats de recerca d’ocupació. Entre d’altres, la globalització i l’extensió de les noves tecnologies, han generat noves oportunitats, però al mateix temps també, prenent la crisi econòmica com a punt d’inflexió, s’ha amplificat la precarietat laboral i la recuperació econòmica no ha anat acompanyada d’una recuperació suficient de l’ocupació.

La situació actual del mercat de treball valencià, on persisteixen dificultats importants, no es pot atribuir exclusivament a qüestions de caràcter contractual o institucional. Cal posar les llums llargues i abordar una anàlisi en profunditat que ens permeta identificar quins són els principals reptes i oportunitats, tenint en compte nous elements importants com l’automatització, la sostenibilitat ambiental, la perspectiva de gènere i la inclusió social.

És per això, que el Servei Valencià d’Ocupació, s’ha proposat liderar l’obertura d’un debat públic que contribuïsca a construir una nova narrativa del treball, centrada en les persones i en el seu benestar, i que abrace els canvis per millorar la qualitat de vida de les valencianes i valencians.
 

Lloc: Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIM)
Dies: 12 i 13 de juny del 2018

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *